söndag 5 augusti 2012

Guld och en bruten handled

Så där! Nu tog vi äntligen GULD! Älskar guld! Och i segling dessutom. Yey! Förvisso är det inte jättesexigt med vuxna män i jolle... (lite som vuxna män på ponny), tycker liksom 42-åringar bör segla lite större, mognare och coolare båtar, men hey, självklart fantastiskt! Och snacka om att fortsätta göra det man gillade när man var yngre och att det leder till framgång! Å det gillar vi! Och jag gillar framför allt att 42-åringar, alltså Fredrik Lööf, tar OS-guld! 42 är definitivt det nya 25! Och unga Max ska vara glad att han fick haka på veteranen.

Fredrik och Max seglar hem ett guld i ponny, nej, jolle, NEJ, starbåt! 
Guldseglingen följdes från mobilen i ett behandlingsrum på... Ja just, det: Ludvika lasarett. IGEN. Tredje gången gillt, den här sommaren! Nu var det Stora Bs tur. Hon ramlade med sin sparkcykel igår och landade på handleden. Jag bedömde att det inte var så farligt, en smäll och ett skrapsår. Ingen felställning, ingen svullnad. Så alvedon och tryck med linda och sova på saken. Över natten hade det svullnat lite och smärtan var densamma, inte jättestor men ändå där. Vid lunch hade den svullnat ytterligare. Det intressanta var att hon hade full kraft i handen vid test. Men vi beslutade att åka och kolla ändå. Jaha, ni menar så, bruten handled... Fyyy, det känns inte alls bra. STACKARS Stora B! En påminnelse om att fraktur gör mindre ont än ledbandsskada.
Lite lagom jämntjock.
Nygipsad, i snyggt förkläde av plast.
Återigen får sjukvården i södra Dalarna fyra av fem tofsar i betyg. Noll minuters väntetid på att komma in och få en första bedömning, trots att det är söndag. Totaltid med röntgen, bedömning av distriktsläkare, konsultation av ortoped i Falun och gipsning: ca 90 minuter. Den sista tofsen uteblir eftersom de lämnar en brasklapp om att vi eventuellt ändå måste åka till Falun imorgon för att dra frakturen rätt. Hope not. Fingers crossed.

Slutar positivt med det här fysfenomenet. Lisa Nordén, som tog silver i triatlon igår.
Triatlon. Vilken monstergren. Beundran!
Eftersom det här inlägget blev lite spretigt, så passar det ju bra om inte heller dagens låt häger ihop med övrigt innehåll. Därför ni får en superfärsk låt från min favvopoet från Trollhättan. Peter LeMarc släppte nämligen en helt nyskriven låt igår. Jag har bara lyssnat på den 50 gånger...

Peter Lemarc – En sång som ingen radio spelar

2 kommentarer:

  1. Aja, det är ett guld i allafall ;)

    Hoppas att du får en fin söndagkväll! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Bambi!
      Kul att se dig här!
      Och ja, absolut, det blev GULD och jag tycker Fredrik är fantastisk. Bara att det är lite sexigare med stora båtar... men nu kan man ju inte tävla OS med stora båtar, så det kanske är en förklaring till Fredriks val :-)

      Nu inväntar jag den coola mannen Usain Bolt.

      Du verkar ha haft en härlig helg med Pride-parad och kalas ;-)

      Radera