måndag 10 november 2008

Stora B:s stora dag

Eftersom stora B har gått i förskoleklass hemma på sin gamla förskola istället för att börja "riktiga" skolan var detta den största och mest spännande skoldagen i hennes liv. Kläderna hade hon lagt fram på kvällen, ryggsäcken var packad och hon ville iväg till skolan alldeles för tidigt. Det var inte utan att det pirrade lite i min mage också. Hand i hand med P och med alldeles för stor ryggsäck stegade hon iväg på den dammiga vägen. Väl framme satt lärarna ute och hade planeringsmöte, så vi höll oss vid entrén men hann även gå över till 7eleven och handla innan det var dags för samling. Varje måndag samlas alla barn och alla föräldrar som vill i shalan för att välkomna nya barn, prata om veckan som kommer och hissa den thailändska flaggan och barnen sjunger den thailändska nationalsången!! Jättefint!




Den här veckan är det en speciell högtid på onsdag, då ska hela skolan ha samarbetsdag och vika båtar, som senare på kvällen ska skickad iväg på havet i en ceremoni, det blir intressant att deltaga i.
Idag stod tema Thailand och musik på förskoleklassens schema. Ska bli jättekul att höra hur det har varit när vi hämtar.

Det var ca 50 barn uppskattningsvis på samlingen, allt från förskola till högstadium, varje klass har en egen bungalow som klassrum. Stora B:s förskoleklass är nästan full, 11 av 12 barn har kommit. Annars är det några klasser som fortfarande är 1-2 och 3-4, när det kommer fler barn blir det rena klasser med 12 i varje. Totalt är det ca 140 barn inskrivna på skolan som har 10 svenska lärare och en svensk rektor som heter Helena.

2 kommentarer:

  1. hej. Nu har jag hittat din blogg. Hälsa Jakob o Ulli ( föräldrar till Erik ( 8) och Hanna (6). De går oxå på Lilla svenska och bor på DR. de var våra långliggarvänner när vi var nere ( träffas även i sverige flera ggr) och gör nu en ny resa. De skall stanna till jan.

    HÄlsar Ulrika

    SvaraRadera
  2. Hälsa föresten till Tyras o Tillys föräldrar ( Tomas o Martina) och till Agnes föräldrar ( Anders o Kristina). Det är inte klokt - det verkar som om din tjej går i samma klass som alla våra vänners barn. Kul.

    SvaraRadera