lördag 8 november 2008

Less ice - more milk


Det tog en dag, så var det min tur att se en orm! På vår egen tomt!! En liten svarting, såg typ ut som en huggorm. Men nu har barnen tomtförbud, de får hålla sig på altanen. Bara det att lilla D kastar ner alla leksaker på gräsmattan och i buskarna.... hua för att hämta!

Lilla D har guppat i poolen på eftermiddagen och tryckt i sig världens största bananmilkshake till mellis, inte illa. Tog mig tre servitörer för att de förstå instruktionen - less ice, more milk - men det gick till slut och drinken uppskattades av lilla D. Nu har hon precis petat i sig potatismos och tonfisk med ärtor, det är ungefär den nivån vår matlagning ligger på här hemma. Till övriga i familjen är det thaimat på eller från restaurang som gäller. Men när en supergod rätt kostar 60-80 bath, dvs 13-17 kr ungefär, så vem behöver laga mat? Mat på lokal restaurang är billigt (på turistrestaurangerna på stranden kostar det tre gånger så mycket)! Det som är dyrt här är: hygienartiklar, mjölk, vin, blöjor, all västerländsk importerad mat, så om man inte äter thai blir det dyrt.
Nu har vi lärt oss ett par ord till på thai: gai=kyckling, goong=räkor, kai=ägg, kao=ris, nam=vatten. Så det går framåt. Snart kan vi beställa på thai i alla fall. Så länge de inte svarar... Vi lär oss säkert mer när stora B börjar skolan och läser thai! Det hade underlättat när jag skulle förklara hur lilla D ville ha sin bananshake. Vi tackar i alla fall alltid på thai och det är väldigt uppskattat "kap kuhn kaa"!
Idag blev det en slappardag, det har regnat ett par gånger, vi har sovit middag, barnen har lekt med kompisar, sprungit mellan husen, badat i poolen, livet har varit lätt, vi har hämtat vår favoriträtt "pad thai goong" till lunch, snart ska vi träffa två andra familjer och gå och äta på en ny restaurang som vi inte provat, man måste ju vidga sina vyer!

5 kommentarer:

  1. Ve och fasa! Thailand är nog inget för mig...
    Roligt att läsa om hur ni har det :-)

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa att ni har det bra, det är ni värda! Vi mår alla bra och ser fram emot att läsa om era vidare äventyr.
    Nisse

    P.S. Träffade M på TGIFs igår kväll D.S.

    SvaraRadera
  3. Hej Mia!
    Så kul att läsa om era äventyr, att skapa en ny vardag i "landet långt borta" låter spännande. Din matbeskrivning fick mig att dreggla ner tangentbordet...
    Själv har jag ätit mat & potatis i detta gråmulna, kyliga novembermörker.
    Kraaam

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym ovan!
    Jag vet inte vem du är som har skrivit men kul att du läser!
    Kraaam Mia

    SvaraRadera
  5. Ja, det var ju jag då... Hade lite problem med Select profilen. Nyheter , nyheter.
    Jättekul att läsa din blogg.
    Kram Annie

    SvaraRadera