Jag tänker i alla fall fira idag! 4 oktober är nämligen varken Löntagarfondernas eller Kanelbullens dag, utan Min dag! Det är precis ett år sedan jag bestämde mig för att sluta med kolhydrater. Bästa beslutet. Jag hamnade i en annan och ny värld i livets dataspel.
Jag firar med att baka! HÅLL I HATTEN! Nu vet jag att ni är många som INTE känner mig, som läser, och det kanske inte generellt är så uppseendeväckande att någon bakar. Men ni som känner mig, vet. Jag varken bakar eller lagar mat. Så att baka fröbröd är typ som om jag skulle få för mig att knyppla en klänning till midsommar.
Värsta intressanta experimentet. Jag säger bara Fiberhusk! |
Fick vara kreativ i receptet redan på första försöket då solrosfröna inte räckte till. Så det är lite av ett sesambröd. Låter bra, va? |
Nu är de i ugnen. Bäst att publicera INNAN de är klara. Medan det fortfarande ser lyckat ut. |
Glee Cast – Hungry Like The Wolf / Rio (Glee Cast Version)
Ps. Hur går det med utmaningen? Inget gnäll hoppas jag! Ds.
Jag får frågor om receptet, så det kommer här:
SvaraRadera100 g solrosfrö
60 g linfrö (ingen fara, cyaniden försvinner i ugnen)
150 g sesamfrö
60 g pumpafrö
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
Blanda det torra, häll på vattnet. Låt stå i 10 min.
Det blir värsta massan!!
Bre ut jämt och ganska tjockt på två plåtar, på bakplåtspapper.
Grädda i varmluftsugn i 160 g i 70 min.
JAAA, det blev jättelyckat! Frasigt, nötigt och rostat smakade det.
Lysande nöjd!
Härligt! Det ska jag testa! Mitt matbröd på mandelmjöl blev lite sissodär
SvaraRadera