onsdag 8 december 2010

Overklighetskänsla

När vi lämnade Koh Lanta i slutet av april 2009 kastade vi långa blickar mot Saladan medan den rostiga bilfärjan sakta gled över sundet till andra sidan. Jag undrarde redan då när jag skulle få återse Lanta igen och på vilket sätt. Då, för drygt ett och ett halvt år sedan, vågade jag inte ens drömma om att vi skulle få återvända på längre tid så snart som två säsonger senare.

Många undrar hur det är möjligt att åka iväg i flera månader. I grunden handlar det för oss om en drivkraft som bottnar i en insikt om att livet bara levs en gång (och ingen vet hur länge) och att ge varandra modet att lyssna inåt, vad man känner i hjärtat. Vad man själv har för behov och vad man vill uppleva tillsammans som familj. Med en gemensam vision om vad som är viktigt för oss har vi jobbat hårt för att skapa de förutsättningar som krävs för att göra det möjligt. En av förutsättningarna är i vårt fall fantastiska och ansvarsfulla medarbetare. Men också att vi har riggat för att kunna jobba på distans.

Sen tror jag att varje gång var och en bejakar sina behov, små som stora, kommer vi lite närmare vår eget inre, och vi blir också bättre på att närma oss andras inre. Vid förra vistelsen på Lanta lärde vi känna många modiga, fantastiska människor som var bra att följa sina hjärtan, det var inspirerande och har fört oss vidare på vår egen resa genom livet.

Om en dryg vecka börjar den här vinterns resa. Vad spännande det ska bli!

So, follow your dreams!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar