fredag 24 december 2010

Julafton på Lanta




Det är svårt att få riktig julstämning att infinna sig i värmen, men vi försöker. Började dagen med att baka saffransmuffins och hade en härlig frukost på terrassen och blickade ut över Phi Phi. Sedan upptäckte vi att lilla D hade fått prickar på hela magen, som senare spred sig till ryggen... funderar fortfarande på vad det kan vara. Sandloppor, vattkoppor (som hon förvisso är vaccinerad nyligen mot), svinkoppor från poolen, jaa, det kan vara mycket. Lite Mildison och noll sol o bad på någon dag så får vi se. Så vi läste Bamsetidning i skuggan vid vår pool medan stora B övade dykning i poolen själv. Både dykning från kanten, samt så många scuba tecken och manöver som hon bara kan. Börjar bli dags att få på henne utrustning!

Vi bestämde oss för att ha en supermysig lunch och kröp upp i en klassisk salah på en restaurang nära stranden. Det blev en gigantisk texmex-tallrik mitt på bordet och cocosmilkshake. En lyckad crossover!
När vi kom hem, knackade det strax på dörren och in klev en lite söt thai-tomtenisse, som delade ut några små julklappar till barnen. Dessa har sedan hållit barnen och oss sysselsatta under eftermiddagen. Vi har spelat spel och det har fotograferats med Bs nya kamera.
Nu sänker sig solen som en stor apelsin i Andamanhavet och öarnas siluetter vilar magiskt i horisonten. Syrsorna och geckoödlorna är det enda vi hör just nu, iPodens julmusik har tystnat och vi ska ta och pallra oss ner för backen till alla restauranger och äta julmiddag. Det lär inte bli klassiskt julbord i år. Men det ska nog gå bra!


1 kommentar: