onsdag 23 januari 2013

Inga nakna barn tack

Naken. Det tycker jag man kan vara i samtal, i själen. Bada naken. Det kan man, om man gillar det, göra på landet när sjön ligger blank och öde. Eller på FKK, om man är lagd åt det hållet! MEN SNÄLLA, sätt på badkläder på era barn på badstranden, vid poolen och ja SNÄLLA, SNÄLLA kläder på på restaurangen, vid matbordet. Det är enbart svenska föräldrar som låter sina barn ströva fritt och naket på det här huvudlösa sättet. Jag. Förstår. Inte. Vitsen. Det är både respektlöst mot omgivningen och mot barnet. NEJ, jag har ingen lust alls att sitta på dynorna i restaurangen där dina barn har suttit nakna och låtit glassen rinna. Det är inte myyysigt, fritt, natuuurligt och hääääärligt. Inte det minsta. Lite sunt förnuft och vanligt hyfs, tack!

Det är också otroligt naivt och korkat att utsätta sina barn för den exponeringen. Det finns tyvärr gott om sjuka människor i vår värld som väntar på de här ögonblicken. Som låtsas filma havet och fiskebåtarna, men som istället filmar ditt nakna barn. Med allt vad det innebär. Och det är så svårt att förstå att man inte har hajjat det som förälder. Man trycker på hjälmar och ser till att de inte stoppar gafflar i eluttaget. Men så exponerar man barnen ohämmat.

Så. Jag fick en överdos igår. Behövde bara säga det.

Av förklarliga skäl har jag ingen passande bild till dagens inlägg. Inte heller någon låt...

1 kommentar:

  1. Nu får du nog snart "på tafsen" för vi ska acceptera nakna ungar. Så enkelt är det. Jag tycker naket är privat och vill inte heller se nakna ungar på stranden eller vid bassänger och vilka föräldrar låter ungar vara nakna i restauranger och vid matbord? Bra inlägg!! Tänk att jag inte är ensam!!!!!

    SvaraRadera